Mersingggg....kami mahu datang!




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
✿ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ✿
 

Salam isnin semua....apa citer? Jap lagi ibu nak pusing pusing blog kawan ibu semua. Nak baca baca citer orang pulak. Ni ibu nak citer sal ibu, ayah ngan anak anak tersesat singgah kat Mersing ari tu. Best jugak kan mersing skang ni? Apalah nak jadik ngan ibu ni. Nama jer orang joho...tapi mersing maju pon ibu tak tau...keh keh keh


Bukan pasal maju tu yang ibu impress sesangat...pasal keindahan kat mersing tu ha. Banyak pulak homestay, resort atau hotel yang cantik cantik skang ni kat sana. Ngadap laut pulak bagai.....alammakkk haiiiii....cantek gilerrrrrrr....(nampak sangat pulau tioman pon ibu tak pernah sampai lagi kan?) muehehehehe buat malu jer...tgk mersing pon dah macam orang apa...sedihhh


Oleh kerana itu ! Ibu dengan pantasnya telah membuat survey survey ke atas mersing...cari homestay, resort (yang murah murah ajerrr) untuk ibu dan keluarga ibu nikmati di hujung minggu nanti. Hujung minggu bila? Entah tak pasti...yang pasti ibu carik dulu tempat nak stay tu dulu...hahahahah



Ha...ni masa sesat singgah ritu...ambik view dr dalam kereta jer...tak ambik sangat pon gambar posing tepi lauttt...tak sempat sebab nak pergi umah orang kahwin yang sebenarnya. Tapi kita semua sempat duk makan kopok lekor kat 
kedai...kih kih kih


Ha...ni satar...yang depan tu kuih bom inti isis ikan....kopok lekor ada...tapi tak masuk frame...ok letteww kan? Ada jugak bukti tu...tema kedai kopok lekor ni sama macam kedai kopok lekor kat terengganu jugak. Masa ibu pergi terengganu dulu ibu singgah jugak kedai makan kopok lekor ni...cuma ikan goreng tepung...udang goreng tepung tu takderlah...


2 hengget sepeket! 
Ada jugak kedai gini rupanya...sedih ibu ni semua pon tak tau...malu malu org joho tak tau ni...


Eh. Ni masa makan kat kedai kopok lekor tu 
Ah tadi....ada pulak buai buai ni ha...apa lagi budak berdua ni...tp danial jer yang konker buai tu...adam takut nak naik...sik jatuh jerr.....




 Survey punya survey ibu jumpa link Mersing beach resort. http://mersingbeachresort.blogspot.com/....ibu tengok price, bilik semuanya ok kena dan berbaloi baloi murahnya. Keadaan biliknya pon ok jugak...resort ngadap laut..ada swimming pool lagi sesuai tuk anak anak mandi manda bergembira. Ada lak tempat makan, bbq...itu dah cukup bagus. Kan?


Cuma yang ibu tak pasti tu dekat tak ngan bandar mersing...kalau dekat pon lagilah cukup bagus...best!  Ni nak ajak sapelah lagi pergi ni...kalau takder org yang nak pergi ibu pergi anak beranak jer pon boleehhhhh....hahahah. Korang kalau nak tengok resort ni gi lah tengok kat link yang ibu dah bagi tu. Takder komisen komisen yer...ni ibu promote sesaja ajerrkkk! Heheh


P/s : ibu dah tanya tanya kat ayah...ayah on nampaknya. Sebab air muka ayah masa kami sesat singgah kat mersing tu ibu pasti yang ayah pon nak jugak stay kat mersing ni sehari dua bangkali. Keh keh keh...






kalau suka LIKE k... :D

0 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...