Ameera ku sayang...Rayyan ku sayang... 1





بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
✿ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ✿
 


Salam petang semua...hari ni ibu berjaya meng update lagi...dah lama ibu tak update blog daily. Kalau dulu tu hari2 ibu dapat update blog...seronok update tentang tumbesaran baby2 ibu. Kali ni baby ameera pulak...



Dari 6 bulan ke 10 bulan...


Ramai yang suka tengok mata ameera ni...pakcik makcik dia semua geram tengok dia ni. Bulat2 ngikut belah ayah dia lah ni. Kalau belah ibu ni muanya kurus kering jer...hihihihi kerja ibu kat rumah selain dari jaga diorang ni semua, ambik gambar jer kejenya...


Muhammad Rayyan...


Yang ni pulak baby ibu yang baru...baru 2 bulan usianya...yang ni baby susuan ibu...ibu sayang kat dia ni ha...ingat lagi tak kat MOKSU...skang ni moksu dah kawin..setahun dah kawin n skang ni baby dia pon dah keluar...ekekeke


Dalam pantang hari tu sempat lah ibu jaga lam 2 ke 3 minggu moksu ni...pastu moksu balik umah abak kat kampung terus pantang kat sana...husband dia yang jaga...perjanjiannya ibu yang patut jaga sampai habis pantang...tapi poksu sibuk nak jaga jugak isteri n anak dia...biarkan jerlah kan...hihi


Tapi nanti bila moksu start kerja balik...ibulah yang akan jaga dak bujang ni ha...mampukah ibu? Kita tengok..nanti bila ibu jaga selalu tak iu update blog...kalau selalu tu maknanya ibu boleh handle lagi kes ni...tapi kalau tak update tu maknanya ibu sedang menjalankan tugas dengan fokus lah tu kaaannn....


Oklah...nak stop dulu...nak tgk anak dara ameera tu pulak....tak padan ngan anak dara...tak reti duk diam...penat jugak ibu duk melayan kerenah anak dara ni...abang2 dia dulu tak jugak penat macam ni...mungkin sebab dia sorang ni yg dapat kelebihan ibu menyusukan....tu yan manjanya dia hanya ibu yang tahu...ayah dia tak tahu tu...huhuhu


P/s : cam nak mintak upah lebih ni kat ayah....


kalau suka LIKE k... :D

Ameera dah 10 bulan lah...dah pandai berdiri sendiri...dah ada banyak gigi... 0




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
✿ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ✿
 

Salam semua.....apa khabar? Sihat? Alhamdulillah...musim jerebu ni sama sama lah kita jaga kesihatan masing masing ye kawan2. Ibu ngan anak3 duk umah jer ni ha. Nak keluar rumah pon takut, jangan kata keluar rumah...depan rumah ni pon dah kelabu asap je pemandangan...asap jerebu pon sampai masuk dalam rumah.


Baju dah basuh nak hidai kat koridor rumah pon tak lalu sebab asap jerebu boleh dikata tebal sangat...bau pon boleh tahan, jengah jer kepala keluar pintu dah boleh pening lalat dibuatnya. Kalau nak jugak keluar rumah tu pakailah mask yer kawan2. Lebih2 lagi ntuk anak anak kita. Kita ni kuat lagi menahannya...anak kecik ni yang tak kuat menahan penangan asap jerebu ni. Senang dapat penyakit. Jaga jaga k.


Oklah, tutup part jerebu...ibu nak tunjuk siket kehebatan anak dara ibu ni yang baru pandai nak berdiri sendiri...jalan jer belum. Hihihihi...tak sabor pulak ibu nak engok dia jalan kedek kedek. Senang sikit tak yah dukung...kikiki


Ewah ewah ewah....comelnya dia....geramnya ibuuu....cam nak geget geget...


Hihihi...tak lama lagi dah pandai berjalan....pastu dah besar...pastu body baby dia pon bakal hilang...pastu konfem ibu rindu kat body baby lagi...pastu agaknya ibu pon mengandung lagi sebab rindu nak cium peluk baby lagi...huahuahua...tu jela keje ibu kan? 



P/S : eh..punyalah susah payah tah apps pebentah yang ibu donlot kat ipad ni untuk update blog..punya ah susah ibu nak guna...sekali belek2 ada pulak apps blogger ni ha..free bagai...try donlot n terus guna...peh! Terbaek pulak tu...senang lenang jer ngapdet blog guna ipad rupanya...kesian ibu ni lambat no terdedah ngan apps ni...skang ni senanglah ibu nak update blog. Pasalya ibu dah malas nak guna laptop...kesian pulak laptop itu dipandang dengan sepi sekali. Dasar ibu nak yang paling senang aje....keh keh keh keh





kalau suka LIKE k... :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...