Di hari bahagia ibu :)




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

✿ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ✿


Haiiii...haiiii...haiiiiiii....hari ni ibu nak cerita bergambar macam biasa...tapi banyak plak gambarnya...hehehe. Beberapa hari yang lepas ibu baru jer sambut umur tua ibu yang ke 33 tahun!! omaaaagaaaddddd ibu dah tuaaaaaaaa....ibu dah 33 tahuuuunnnnn?? macam tak percaya jek!! macam tak percayaaaa jek!!

Ibu suka perasan yang ibu ni masih muda remaja lagi, tu pasal bebual kadang kadang mengada ngada manja cam budak remaja. puiii....padahal dah 33 tahun umurku...huahua. TAPI!! ada fakta mengatakan wanita yang berusia diawal 30 an adalah berada pada tahap kecantikan yang sempurna pada usia mereka hokeyyyy!

Fakta itu ibu sangat percaya...bole gitu?? muehehehehe

Ahhhhh terimalah hakikatnya shilaaaaa...awak kena slow down siket mengada awak tu...haha..mengada ngan suami ngan anak anak awak je yer...

Okeylah..nih ibu upload gambar...macamlah sambut sangat. padahal takde pon hihihi


Muka frust!! hari besday..takder superaiss pon dari ayah...(mula nak mengada lah tu tak sedor umur dah meningkat)
ibu tunggu ayah balik keje konon bawak balik kek..tapi takder...
rupanya ayah tak reti beli kek..apa ni?? apa ni??
ayah ajak keluar makan macam biasa besday ibu dia seperais belanja makan kat luar...
ibu ajak gi steamboat&BBQ jek...terubat gak luka dihati ini...
hadiah pilih sendiri...kek pon kena pilih sendiri ke??
apa ni?? apa ni?? 




Akhirnya dan esoknya ayah ajak keluar lagi malam malam cari kek...gitu...
Jadi ibu ajak gi Jusco taman U...beli choc indulgence kat secret recipe kegemaran ibu...
Alhamdulilah..akhirnya dapat jugak kek...walaupun nak tulis apa kat atas kek tu pon ayah tak tahu...
halamaaaakkkkk...apa ni?? apa ni?? seperaissss sangat...ibu punya besday, ibu pulak yang kena wish sendiri..??? tertekan ibu tahu?? malu pon ada kat depan cashier tu ha...
haaalaaaaaaa....ibu paksa ayah letak jugak apa apa ayat yang dia nak letak...stress tahu??
besday orang takder pon wish buat sendiri...seperaisss jek...
tiba besday ibu jadik gini (mula la nak mengada..meluat ek?? tahan eh? tahan...)
sesungguhnya ayah ni tak penah sambut besday sesiapa pon dari kecik..same jek ngan ibu..kami ni orang susaaaahhh...kan? sebab tu jadik begini...tambah tambah ayah tak romentik..huahua

Syukur Alhamdulillah..ibu tau ayah tak sampai hati tengok muka ibu bila balik keje..masih tak dapat kek..itu yang ayah sanggup memalam ajak gi taman U beli kek jer...sampai rumah dah tengah malam...besok pulak pagi pagi kan ayah nak kena kerja...tapi ayah sanggup buat tu semua. Itulah romentiknya Ayah. ibu nampak..saja jer ibu mengada...terima kasih ayah...(terharu sangat sob sob...)


yeayyyyy!! hadiah ibu dah sampai...seperaisss lah jugak walaupun ibu yang pilih sendiri kannn?? seperais sebab pilih kot online..kena tunggu..tu kira seperais la kan? hihi
hehe..tq ayah!!


kemain kiut lagi...hehehe


haaa hambik ko....siap posing baru nak stop haplod gambor..
dasar wanita mengada kan ibu ni...hehehehe
Terima kasih ayah bagi hadiah yang sungguh kiut ni...ibu hargai sangat pengorbanan ayah menjaga hati ibu
lepas ni ibu pasti akan lebih rajin lagi memasak yang sedap sedap untuk menjaga hati ayah...
ibu tau ayah suka makan masakan ibu..kalau boleh hari hari nak makan air tangan ibu kan?...
jimat...hihihi
yelah yelah..skang pon mood memasak ibu sedang memuncak...masak lah apa pon yang penting ayah suka..ikut selera ayah baru boleh dapat pahala besar...itu yang ibu nak... :)


tahun ni besday ibu lebih bermakna lagi bila ibu dapat seperaisss dari seseorang...
kawan lama yang ibu rindu n sayang sangat
skang ni dia stay kat Aus...lamaaaa sangat tak jumpa..
dia baca status pesbuk ibu takder seperais besday..dia kata ada seperais tuk ibu...
tq tuk hadiah ni sahabat!!


TAPIIIIII!!
yang paling ibu tak sangka sekali kawan ibu ni buat seperaisss dtg rumah dan delivery sendiri hadiah kat atas tu...baiknya diaaaaaaaa....tapi bukanlah semata mata dia balik dari Australia tu nak seperais ibu ye, alang alang katanya...hehehe
tapi tak kiralah...yang penting ibu dapat lepaskan rindu kat Emma..brp banyak tapi ni??
Thanks Emmaaaa...aku sayang ko sangat sangat!!
Hadiah tu aku suka sangat sangat!!
Tapi dapat jumpa ko adalah hadiah yang paling aku sukaaaaaa sangat sangat!!
tq sahabat!! sudi buat seperais tuk aku...kawan ko yang tah hape2 ni!!
semoga friendship kita berkekalan selamanya!!
amin yarabbal alamin.


Akhir sekali....
Terima kasih Ya Allah diatas segala kurniaan orang orang tersayang yang telah kau berikan buatku untuk menjadi peneman aku mengharungi kehidupan di dunia MU ini. Aku bersyukur di atas segalanya. Alhamdulillah. Semoga terus diberikan kesihatan dan kebahagiaan yang baik buat kami sekeluarga dan semoga aku dapat terus berkhidmat untuk keluargaku Ya Allah. Semoga aku terus dapat menjadi seorang insan yang bersyukur di atas segala nikmat pinjamanMU di dunia ini Ya Allah. Semoga aku mampu menjadi umatMU dan beriman kepadaMU dgn baik Ya Allah. Terima kasih di atas segalanya. Amin yarabbal alamin.


Tiba tiba ibu sedih pulak...ibu sedih bila mengenangkan segala kebaikkan yang ibu dapat dariNYA....sangat belas kasihan yang maha pencipta kepada ibu. Apa yang harus ibu buat sepatutnya ibu bersyukur dan cuba untuk menjadi seorang umat Islam yang lebih baik. Itu yang sepatutnya ibu dahulukan dan lakukan. Baru segala kebaikkan yang lain lain akan menyusul tanpa perlu ibu mengharap. Ayah selalu pesan..kalau kita selalu utamakan Allah SWT dan agama...maka kita tak perlu risau yang lain kerana dunia pasti tunduk dengan sendirinya. Ibu percaya tu. Syukur Alhamdulillah. tetapkanlah hatiku Ya Allah. amin yarabbal alamiiiiiinnnnn.


P/S : bila usia semakin meningkat.................................................











kalau suka LIKE k... :D

6 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

Izzati Amira berkata... Reply To This Comment

chocolate indulgence !! whoahhh.. *meleleh ayaq liuq*

Nafira usof berkata... Reply To This Comment

Happy Belated Birthday Ibu..
Semoga semua impian dan doa Ibu akan jadik kenyataan.. Amin~

Betol lah kan Ibu.. bila lelaki tu tak biasa akan sesuatu dia memang akan blur yang betol2 blur. kadang2 rasa geram tapi nak tergelak jugak kan~ Tapi Alhamdulillah Lah kan~ Suami Ibu masih cuba sedaya upaya untuk gembirakan hati Ibu.

Best lah hadiah birthday Ibu tu~
memancar2 kilauan nye~ jeles mama tengok. hehehehe Tahniah Ibu~

Waahhh.. tak sangka dapat surprise ke 2 yer~ dari jauh pulak hadiahnye~ best2!!

Iera berkata... Reply To This Comment

Happy birthday....

Zasillah Ariffin berkata... Reply To This Comment

@Izzati Amira yes!! faveret sis jugak hihihi

Zasillah Ariffin berkata... Reply To This Comment

@Nafira usof terimakasih mama...selalu singgah n baca komen kat blog ibu. tq ye :)

Zasillah Ariffin berkata... Reply To This Comment

@Iera tq ya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...