Entry 1001 cerita :)





بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


✿ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ✿
Salam petang nak masuk maghrib dah ni...hehe, saja belek blog tetiba tergerak pulak nak update. Lama tak update...BE ibu bertambah lagi...thanks Nuffnang yang tak henti henti memberi BE dan sokongan. Baik sungguh Nuffy ni walau jarang update pon masih diberi BE lagi...Alhamdulillah.
ada 2 baru dapat...1 dah lama dapat...
tapi kalau kita rajin BW mesti banyak $$ dikumpulkan...
ni masuk blog sendiri pon jarang, mana lah nak dapat $$ yang banyak tu
hehe...usaha tangga kejayaan...marilah kita berusaha..okeh nak update sal family n makan makan pulak..


yang ni bubur ayam + drummet ayamas...
mood nak makan bubur lambuk terjadiklah bubur ayam ala ala bubur lambuk
yang ni ibu send ke  rumah jiran sebelah
mandangkan ibu cooking setengah periuk besar..banyak gileeerrr!!
lebih baik ibu bagi jiran sebelah, ada jugak faedahnya..
mesti anak anak jiran sebelah suka ngan menu ibu ni..
mandai jek ibu hehehe


yang ni asam pedas kepala ikan...
lama ibu mengidam nak makan asam pedas kepala ikan merah ni...Alhamdulillah
ayah belikan ibu kepala ikan ni jer...badan takder hahaha
dengan pantasnya ibu pon cooking...
mengikut selera dan kehendak tekak ibu...ibu ngidam tapi ibu tak pregnant lagi okeh
Seriyes kepala ikan ni memang enak berlemak krim nya lagi
lagilagi kat bahagian pipi dia tu..alamak hai...
kalau lah selalu ayah layakan kehendak ibu..mesti ibu masak dap dap hari hari
hehehe
pekat! melekat! ngekaw! likat! wowww!
(masuk bakul angkatlah sendiri..berpeluh awok masak ni tahu?)


ha yang ni lak ayah yang masak..
nampak menyelerakan tak??
sedap jugak ayah buat ni...


yang ni paling kuat masuk bakul angkat sendiri ni
hehehehe..
memang sedap dan mantap pizza ayah ni... :)


masa untuk ayah outstation... :'(
kami sedih dan menangis gile gile...sedih..
10 hari ayah takder gi kerja...
bila ayah takder ibu pon masak menu lain...(cam kelako jer entry ni tak pasal pasal cerita outstation plak...)






sup sayor ...ikan masak singgang...sambal jawa..ikan sambal tumis katanya
ibu send gambar gambar ni kat ayah yang berada di kejauhan mata...kesian ayah frust dapat tengok gambar je..bau pon tak dapat
apa lagi nak merasa...
kesian kan ayah? jadik ibu pon menanam azam dalam dalam hati ibu
ayah balik outstation jek ibu masakkan sedap sedap tuk ayah makan..huh!


tapi ibu pon frust jugak bila dapat tahu dekat sana ayah enak enak tekak dapat makan menda ni
apa sangatlah nak dibandingkan ngan masakan masakan kampung ibu tu kan..(cam entry sedih pulak)


tapi ibu tahu ayah dah kemarok sangat nak makan masakan kampung..
jadik selepas 10 hari ayah outstation dan bila ayah balik..pagi pagi buta ibu dah siapkan lunch tuk ayah ngap..
ibu buat kejutan kat ayah konon kononnya hehe
pepagi buta dah makan kari ikan ngan nasik...puas hati ayah haha
masakan ibu jugak yang menang...haha



Before "ayah balik"....



After "ayah balik"....
berbezakaaaaaannnnnn?? 
hahahaha


Okeylah penat pulak asik upload gambar pastu merapek mengarut..macam ada orang nak baca, tapi kalau ada yang sudi ibu ucapkan ribuan terima kasih pada semua ye? hehe InshaaAllah yang tinggal komen tu ibu akan lawat balik ke blog masing masing...nak solat Maghrib dulu. Selamat Maghrib semua...


P/S : hari ni ayah request nak makan kari ayam pulak, masak juga..apadaaa..hari hari nak makan kari...muaakkkkk hahaha








kalau suka LIKE k... :D

3 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

Nor Liana Kamaruzzaman berkata... Reply To This Comment

Alahai..chumelnya blog... berkunjung ke sini ya >.<

Setiap perenggan ada background sendiri...unik2...

Zasillah Ariffin berkata... Reply To This Comment

@Nor Liana Kamaruzzaman tq tinggalkan komennya ya..inshaaAllah, rajin rajin dtg blog u sis :)

Nafira usof berkata... Reply To This Comment

Salam Ibu~
meriah jugak BE kat blog ibu nih.. kena rajin update cepat sket duit bertambah.. hehehe

telan air liur tengok masakan ibu. lagi2 kepala ikan masak asam pedas tuh.. kalo lawan dengan nasi panas nih memang x pandang kiri kanan dah kan! sedapppp!

bertuah ibu dapat suami pandai masak jugak.. boleh lah gilir2 masak. dpt jugak bertukar2 resipi hidangan untuk keluarga..:)

alahaiiii.. berpelok2 masing2 ngan ayahnye ye. ibu pelok ke tidak? hahahaha.. adatler kan.. kadang2 kena tinggal. takpe.. boleh lah masing2 rindu2an..hihihi.

waaahhh... masak special sempena suami pulang dari outstation yer. kari ikan.. buat mama rasa lapar jer. :)

bezaaaaa sangat gambar sebelom n selepas tuh.. gambar yang selepas tuh kemain senyum lebar lagikk.. hihihihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...