hihihihi....




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
✿ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ✿



Salam petang semua, dah dekat dekat pukul 3 ni ibu tengah tunggu cerita feveret ibu buat masa skang ni. Temptation Wife kat TV3, macam ni lah ibu kalau dah terjebak ngan sesuatu cerita kat TV memang tak boring tunggu..huhu.


Tapi sebelum tu ibu dah siap cooking cooking tuk hari ni punya menu. Rasa macam tak nak upload pulak gambarnya sebab menu tu menu tuuuuu jugak yang ibu masak. Kang boring pulak geng geng blogger ibu tengok hihihi.


Tapi tak kaannn?? nak tengok kan rupa menu ibu hari ni kaaannn??? hahahaha jangan marah yer..ibu kalau up entry takder gambar macam tak best la..macam tak lengkap rasa...ibu upload eh? hihihi



okeyyyy Asam pedas lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
kali ni ikan merah yang sedang sedang jer besarnya tu...
ibu tak tahu nak masak apa ikan merah ni..
malam tadi ibu dah bakar
takkan nak bakar lagik kan?? kan??
nak masak kari cam tak lalu pulak kat tekak ni
tekak org Johor macam tak tahu nak masak cara lain kikiki
terjadiklah menu ini..
Syukur Alhamdulillah... :)



yang ni pon tak habis habis adaaaaaa jek ayah beli...
kikikiki...nak masak apa lagi yang sedap kan kalau bikan goreng jer...
Adam makan habis ni..baguslah makan sayur banyak banyak ye nak :)



yang ni menu namanya "Projek memikat suami"
kenakan pulak dengan menu asam pedas tu
dah memang pasangan kahwin dia kan??
encik abang pulak kalau takder sambal belacan kang dia pegi tumbuk sendiri...
kesian pulak..nak tak nak adakan jugaklaaaaaaa
hahahaha



okey..cerita feveret ibu dah start ni...nak sambung tengok dulu...mama nafira jangan boring ye tengok menu ibu tu. asik tu jek hihihihi



P/S : nasib baik si heidi tu tak sempat nak menangkap Angeline..kalau sempat tah hape kejahatan pulaklah yang dia nak buat kat Angeline tu. sib baik (Temptation of Wife)





kalau suka LIKE k... :D

6 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

Nafira usof berkata... Reply To This Comment

Salam Ibu~
Mana boleh boring.. lagi terliur adalah.. hehehehe.

Ibu.. kalo ade masa.. nanti ibu tulis resipi asam pedas versi ibu nih.. teliur pulak tengok menu nih.. telan air liur dah.. hehehe.

lama nye x masak togeh.. tetiba teringin pulak.. sebenarnye kan.. dh lama mama x masak cam ibu masak nih.. tak larat lah balik keje nak masak.. masak 1 lauk campur sayur skali jer.. kadang2 beli.. hehehe

Bertuah suami ibu..
isteri mithali besar ganjaran nye Ibu.. masak menu kesukaan suami pon dh dapat pahala.. InsyaAllah.
bonusnye.. suami lagiiiii sayang.. hehehehehe.

Zasillah Ariffin berkata... Reply To This Comment

@Nafira usofsalam mama

hehehe nasib baik mama tak boring...InshaaAllah next time ibu letak resipi ibu sekali ye..tp ni apa yang ibu buat tau..kadang tak sama hihi

mama kerja kan? dulu masa ibu bekerja pon tak sempat nak masak kat rumah...mana sempat kalau balik dah malam ke petang ke..penat lagi hihihi
makan kat luar je selalu balik rumah tinggal rehat n tidur..

baru ni jer ibu rajin siket nak masak..sebab ameera dah besar siket kot..kalau tak asik nak makan kat luar jugak. Alhamdulillah semoga dimurahkan rezeki pahala tu macam yang macam mama cakap. InshaaAllah aminn yarabbal alamin.

tq mama :)

Farah Assheqen berkata... Reply To This Comment

yummynya .. terliur tgok sume lauk tu memalam gini T_T .. huhu

Azhafizah Md Nor berkata... Reply To This Comment

wah sedap ni..menyelerakan :)

Lieya Yaya :) berkata... Reply To This Comment

wahhh sedappnyaaa :D

Pretty Honey berkata... Reply To This Comment

yummmmmyyyyy....^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...