Macam biasa...hari hari yang biasa :)




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
✿ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ✿



Salam tengah hari semua...dah dekat pukul dua dah hehe...hari ni nak update menu lagi...hari hari update entry menu. Nak buat macam mana, buat masa ni itu jer yang ibu ada. Hehe...semua dah makan?? jomlah layan menu ibu 2 3 hari yang lepas. 



menu biasa...hari hari pon ada..



taugeh goreng..adam suka makan ni.. :)



Lala masak sambal...yang feveret ibu selamanya..tapi skang takleh makan banyak banyak
takut perut meragam hihi



Asam pedas kepala ikan...sedapnya menu niiiii
ibu tak tau apa nama ikan ni..bukan ikan merah...lain..
tapi lebih sedap lagi yang ini...puas hati ibu dapat makan ni
hihihi..ibu tanya ayah nak makan kari ke asam pedas
ibu ingat nak masak kari kepala ikan
tapi ayah nak asam pedas pulak...sib baik..
memang sedap lagi asam pedas..tekak orang Johor kot..mmg gitu


hari apa tah malas nak masak...
malas pulak nak keluar...
kita call pizza hut delivery jelah ye anak anak



makan siket jek lepas tu..
ayah balik keje dia yang habiskan piza ni...



ibu suka deli wing dengan yang lagi satu tu
lebih sedap..yang ni BBQ kurang siket la..tapi habis ayah makan :)



menu hari ni...sambal sotong...
besar besar sotong ni...sotong apalah jugak ayah beli ni
puas memakan..



anak nak makan...tinggal panaskan aje atas kuali ni..
senang n mudah...hehehe
kalau ibu suka makan ni curahkan ngan susu pekat manis..
lajuuu je makan hehe




okey ibu dah penat cooking cooking skang Ameera nak bawak ibu jalan jalan
nampak tak seronoknya ibu bila Ameera bawak ibu jalan jalan...
Sayang ibu :)


P/S : ayat last tu ibu yang cakap...Ameera tak cakap pun hehe







kalau suka LIKE k... :D

2 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

Nafira usof berkata... Reply To This Comment

Salam Ibu~
waahhhh.. rajin lah ibu masak.. bertuah anak2 ibu. hehehe

itu sambal belacan ngan ikan bilis ye?? kalo dapat lauk nih pon dah sedap kan.. makan dgn nasi panas.. wew~ kecur ailio.. hehehe

Taugeh gorenggg.. lamanye x masak sendirik.. makan kat kedai mamak selalulaaa.. sampai naik muak dah.. hehehe.. Delisha memang suka makan taugeh ni.

Mama x pernah masak sendirik lala. selalu oder kat kedai jer. hahaha. nanti nak try beli dan masak jugak lah.. terliur pulak tgk ibu masak lala nih.

Asam pedas kepala ikan pon selalu makan kt kedai jugak.. tak pernah buat sendiri..kikiki

Pizza~ dah lama x makan.. sbb dh lama bos x belanja..hahaha.. nak beli sendirik x best.. anak2 dan suami x makan sgt. balik2 mama jugak kena makan sorang2.

Sambal sotonggg!
best nih kalo lawan ngan nasi lemak nih. telan ailio dah tengok sambal sotong ibu nih.

roti canai segera ke tu??
umah mama pon selalu ade stok roti canai nih.. time lapar panas kan ajerrr~

kemain hepi semua bila dapat berjalan yer~ Ameera tomey sangat~
ibu tetap gojes walaupon anak dah 3. jeles sangat~ kekekee

Zasillah Ariffin berkata... Reply To This Comment

@Nafira usof suka baca komen mama dlm setiap entry ibu. terharu ibu tq mama :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...