Menu orang tak sihat... :)





بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
✿ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ✿


Selamat tengah hari semua...hari ni ibu tak berapa nak sihat la..biasa latew sebulan sekali. Okeyla saja nak update sebab blog dah berwajah baru skang ni kan?? tu yang rajin sangat nak update hehehe. Menu semalam menu orang taj berapa nak sihat menggagahkan diri memasak kat dapur. 


Kalau nak ikutkan hati ni nak je berehat tapi bukan berehat sangat pon kan bila kita menyusukan anak ni. Sebab ibu dah tak tahan sangat kelaparan..ibu masak bubur ngan menu simple kat dapur. Yang ibu pelik anak3 ibu tu tak kelaparan pulak...sebab banyak bendalain yang dimakannya..biskut la..roti laa..kang kejap kejap lagi tah ahpe hape lam esbok dimakannya...


Kadang bila dah siap masak siket pon tak nak makan...bila yang diorang nak makan? nak makan time ayah dia ada..baru duk semeja makan. itu pun kadang kena paksa. Hailah anak..hari ni ibu tak masak..kang kejap kejap lagi keluar makan kat luar jer. tak larat nak masak tapi nak keluar larat. ngeh3!!



menu bubur...


telur dadar....


ikan kering bawang..sambal belacan...



sotong black pepper...
suka betul ayah makan menu ni..
feveret!!
kata dia...untung ibu ayah ni makan tak cerewet
apa je ibu masak semuanya feveret dia :)


Okeylah..nak sambung tengok TV Hannibal 2
pening campur kembang tekak ibu tengok siri ni...makan badan orang kan??? mau tak geli
tapi nak jugak tengok..


P/S : apa nak makan ek?? macam dah malas pulak nak keluar..alamakhaiii





kalau suka LIKE k... :D

2 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

Nafira usof berkata... Reply To This Comment

Salam Ibu~
dah sihat ke??
tapi bubur nasi ibu tuh sangat menggiurkan~ lawan pulak dengan ikan bilis + sambal tuh.. aduhaiii.. sedapnyeeee!

Zasillah Ariffin berkata... Reply To This Comment

@Nafira usof salam mama...dah sihat da hehe

memang selera makan lauk cam ni mama terus sihat hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...