jalan jalan...selfie selfie..masak masak..makan makan..




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
✿ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ✿


Salam petang semuaaaaa...haaa semangat ibu hari ni...berapa hari lepas ayah bawak ibu & anak3 jalan Melaka ngan Ayer Hitam...best gileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer. Giler best hahaha...gi Melaka semata mata nak gi Mydin. Mydin Melaka kan besar kan?? kan?? best ibu suka jalan situ..

Baju raya pon dah ada yang jual...ibu apa lagi, baju 2 bujang ibu tu ibu settle kan dulu. Sebab kat situ jahitan, warna dan harga baju tersangatlaaaaaah berbaloi dan cantiknya!!! ayah tahun ni nak pakai jubah jer dia kata..senang sarong jer....yang bujang 2 orang tu tahun ni kaler pepel..hihihi

Ameera pulak baju kemeja n gaun dah ada..tinggal baju kurung jer belum, sama ngan ibu..baju belum ada. Senang siket nanti dah nak raya tinggal cari siket siket jek nak beli. Baju ibu ngan Ameera hihihi. Lepas tu besoknya ayah bawak kami gi pekan ayer hitam pulak...dapatlah ibu pilih karpet murah murah jer kat sana untuk raya ni.

Siapa orang Johor mesti suka shopping barang raya kat sini, untuk hiasan rumah ker. Kat sini terkenal untuk bakal pengantin borong borong barang kahwin. Macam macam ada, yang penting sangat berbaloi baloi. Jom ibu upload gambar siket...tapi takderlah gambar suasana di Melaka dan Ayer Hitam tu ye..hehe gambar #selfie jer yang adooo...muahahah


haiiiii kami gembira nak jalan jalan niii..mana abang2 ni Ameeyaa??
Abang sibuk kat belakang mainnnn jer kejenya...biar kita ber3 jer yang #selfie eh ibu..


Ratu #selfie
jangan marah, jangan meluat...ibu memang macam ni..hehehehe


Okey yang ni kita nak gi Ayer Hitam pulak..#selfie sepam!
Best woooo ibu dapat soping karpet murah 2 jenis...
hehehehe nak buat raya tu yang temahak..
tapi murah tau...satu karpet rm100
dua karpet = rm200
murahkan??
Lepastu Ameera dapat teddy girl soft pink tu cantikkkkk
sebenarnya ibu yang suka kah kah
teringat zaman anak dara dulu, sampai paksa ayah beli teddy girl ni
konon untuk Ameera, padahal ibu yang hingin sangat..
kesian ayah terpaksa melayan kerenah ibu yang mengado ngado....
teddy girl (besar teddy lagi dari Ameera) = RM40
murah kan??? murah gilerrrr...


yang ni pulak sebelum kami jalan jalan...
ibu semmpat cooking ikan pari masak lemak cili padi
memula ikan pari ni ibu goreng embal embal dulu
garing tapi separuh masak...
konon konon nak buat macam ikan pari salai giitewwww...
letak garam & lada hitam lepas tu goreng... :)


lepas tu bila bahan tumis dah garing...ibu masukkan air siket
kacau bagi sebati dan masuk kan ikan pari yang dah digoreng embal tadi..


Masukkan santan...kacau selow selow...


ibu saja masukkan kacang panjang..senang 2 in 1
ibu penat nak masak sayur pulak hehe
sumbat sekali kan senang..


seronok masak masak ni.. hemmm
kenyang perut, suami pun sayang..kennnn??


P/S : okeylah..besok besok ibu update entry menu hari ni yang ibu masak..sedappppp!! tunggu eh? nyum nyummm!!






kalau suka LIKE k... :D

1 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

Nafira usof berkata... Reply To This Comment

cantek sangat gambar ibu pakai shawl polkadot tuh.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...