Sambal Udang & Daging masak Kunyit ??





بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
✿ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ✿


Salam petang semua..hari ni ibu update awal siket jer huhu. Tak lama lagi dah nak puasa kan? sekejap jer masa berlalu tup tup dah nak masuk  bulan Ramadhan yang berkat. Ya Allah sampaikan lah kami dibulan Ramadhan Ya Allah..moga kami bertemu juga dengan bulan mulia mu di bulan Syawal. Aamiin Ya Rabbal Alamiiinnnnnn.


Okeh tetiba ibu jadik syahdu pulak nih. Dah bertahun tahun ibu beraya tanpa emak. Arwah emak dah meninggal dunia lama dah...dari Danial kecik lagi. Sekarang ni ibu rindukan air tangan arwah emak. Banyak menu dia yang tak sempat pon ibu belajar..skang ni baru nak menyesal kan?? dulu tak pandai nak masak...goreng telur pon mengada ngada takut terpercik ngan minyak panas...


Padahal betapa untungnya masak kena percikan minyak panas nih...besar hadiahnya yang Allah SWT nak bagi. Ibu jer yang ambil tak endah. Ambil mudah hadiah hadiah yang Allah SWT nak bagi kat ibu ni orang perempuan. Ni tah mana datang kesedaran pada ibu agaknya ibu pon tak pasti ???


Skang ni nak masuk bulan puasa lagi banyak hadiah yang Allah SWT nak bagi kalau ibu ambil endah. Masak tuk orang berbuka puasa...besar hadiahnya. saja tukar kata ganjaran pada hadiah..sebab ibu suka hadiah keh keh keh keh keh keh...saiko siket pemikiran nih hihihi


Okeh nak aplod menu.....semalam punya menu tak banyak tapi syukur Alhamdulillah. rezeki yang Allah SWT bagi..tak pernah kurang senantiasa cukup. :)


sambal udang....mandangkan dua jer gambar hari ini
jadik ibu x large kan gambar menu menu ibu pada hari ini..skema
menu feveret ayah, ibu ngan Danial...
skang Ameera pon suka ngan menu pedas pedas nih...
dia ngatah jer udang ni semalam...
suka makan ngan ayah dia :)



Daging masak kunyit.
ibu tak tahu nak letak nama resipi ni apa...
ibu men tibai jer pon resipi nih...masak letak jer apa ibu nak letak hihi
yang ini menu feveret semua...Adam lah yang paling suka sekali
pastu ayah siap mentong lagi makan nasik malam tadi...
siap tanya daging tu awak amsak apa yer??
konon nak tau lah apa ibu bubuh dalam menu nih
sampai dia mentong makan malam tadi
kata nak jaga makan tp dia termakan jugak
hahahahah


Okeylah...ibu nak mamam pulak perut dah berbunyik2 nih hihi. Hari ni ibu masak simple simple juga... :)


P/S : .....................................





kalau suka LIKE k... :D

1 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

Iam Nurul berkata... Reply To This Comment

Mmmm...sedapnya ibu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...