Jalan jalan makan makan



 photo bismillah_zpse3a79df3.gif


Selamat pagi semuaaa...ha ni awatnya asik apdet blog belah pagi pagi buta pon ibu tak tau...agaknya sebab siang tu ibu sibuk kan skang ni hehe...saja je nak apdet menu menu makan makan. Takder apa pon sangat, koleksi menu kena apdet selalu walau masaknya taklah selalu huhu...


Apa menu kita ye??


Eh. tapi sebenar nya bukan nak cerita pasal menu jek kih kih
rupanya ada gambor masa ibu ayah n anak3 gi jalan jalan melaka haritu
takderlah berjalan sangat, saja stay sana semalam n pusing2 jek
tak plan pon..malam borak2, besok pagi packing2...zasss kita gi melaka
hehehe...seronok lah anak3 dapat kezutannn!!
kuat tak karen dia??
hahahah


dah sampai terus kita check in..hotel murah2 jerrr
jadiklah ada tempat nak tidoo
tapi kat melaka mmg banyak hotel murah gini tapi still selesa kan?
yang ini kira ok la dari takde
pernah ibu ayah n anak3 pergi melaka tak plan...
hari cuti pulak tu..sampai2 jer hotel melambak2 semua nya fully booked..
pengsan!!...sampai pusiang pusing pastu balik
sampai rumah pengsan!
hahaha pengajaran tu namanya...jangan nak gamble shangat. kan dah penat.



Dah puas pusing Melaka siang tu kat Dtaran Pahlawan..
malam kami carik makan kat Medan selera Parameswara Umbai..
Restoran terapung katanya...
oklah kat sini menu ibu ayah order tak banyak..
makan pon murah jer tak lah mahal mana
tak macam kat senibong JB
adohmak...kat sini ibu makan ok n munasabah harganya


Ini jer yang ayah order tapi kenyangnya...
ada satu sayor kailan ikan masin...
sedap...tang kupang masak sambal tu buat ibu teringin nnak masak sendiri
nantilah ada masa ibu nak masak kupang masak sambal ni
sedap...asik rebus jek kan..huhu
yang ni kami makan ngan nasik lemak jerr
Danial makan nasi lemak kat sini sampai 3 bungkus!!
dahsat betul selera dia kalau lapar
terkejut ibu n ayah
tapi tak per nak makan jelah...yang penting nak makan
kang memalam mintak makan menjajau nak mencarik pulak
Adam ngan Ameera makan main main jer...ibu n ayah makan beria iye
lapo katanya hahaha


balik jer dari melaka ibu potong kek batik yg siap2 ibu buat dari sebelum pegi melaka lagi..
sedang elok sampai rumah sebelum Isya'..ibu dah stenbai depan tv ngan kek batik ni
ibu tak penat sangat time ni sebab ayah yang drive kan hehehe
heaven..kek batik ni buat ibu gian ketagih jer..
buat tak lama habis..skang ni asik nak buat jer...ni rasa besok ibu buat kot..
dah rindu nak makan cokelat manis, anak3 pon suka
tu yang sekejap je habis..
menu burger kat sebelah tu hasil air tangan ayah
ayah mmg suka buat menu gini
kalau ibu menu gini ibu malas..mandangkan ayah rajin biar dia jer yang buat
ibu n anak3 makan jer..baru betol. kan? ;P


haaa yang apam balik ni mmg special!
ayah yang buat...request by ibu!
mmg best sebab tak payah beli2
ayah dah pandai buat hahaha
sedap ibu suka nih!!
TQ suamiku syg... :)




Yang kat atas ni pulak menu biasa yang ibu suka makan
bukan ibu jer..anak3 pun suka, ayah jer yang tak gemar
mee vietnam..mee tak snap pulak
ini versi ibu masak apo yang ado dlm fridge..
kes nak menghabiskan bahan...masak senang...suka makan..
ini lah menunya ha...ibu ingat yang ibu keluarkan ddr peti sejuk tu daging
sekali bila belek2 time nak potong tu rupanya daging paru
aaarrhhh sudahhh...bahan lain semua dah stenbai...sambal pon dah siap tumis..skali bukan daging
tanpa berfikir panjang ibu pon teruskan aje alang2 menyeluk pekasan kan?
dah penat takkan nak berlapo pulak kan?
masak jelah, dan hasilnya waallaaa...sungguh enak
sedap jugak macam biasa
tapi anak3 ibu tak makan lah daging paru ni..
ibu ngan ayah jer makan..
anak3 makan kuah mee n lobak jer..
pon ok..asalkan makan.. :)


Senang cerita, kalau nak masak tu masak..kalau tak nak masak tu jangan masak..kang tak jadik apa pulak huhuhu. Kalau lapo sangat tu gagahkan diri memasak walau sibuk n penat pon masak jerr...simple pon takper..kang ibu tak tahan dengar danial membebel bebel kat telinga ibu nape tak masak? danial lapaaa...adohhh tak tahan ibu..Oklah lenkali sambung lagi...dah pagi buta sangat nih. Besok nak bangun pagi nak start cucuk sate pagi2. Cepat siap cepatlah rehat, Assalamualaikum. :)


P/S : iye iye jer apdet pagi buta...tapi publish maghrib senja...hehehe






kalau suka LIKE k... :D

0 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...