Mee Vietnam lagiiii.....



 photo bismillah_zpse3a79df3.gif


Salam senja semua...eh sebok ibu nak apdet blog time senja gini. Cam dah takder keje sangat gamaknya yang perlu dibuat. ekekeke...saja jer petang gini bosan sambil nunggu Maghrib yang akan muncul sebentar jek lagi...


Ibu belek belek pesbuk ada pulak gambor baru yang ibu aplod. Tu pasal yang sebok nak apdet blog..mandangkan entry ibu yang lepas dah pun ada yang abac n komen. Sape lagi kalau bukan kawan blog ibu yang setia...Mama Nafira yang rajin datang blog ibu ni baca n komen. Rasa diri dihargai sangat...tq mamaaaa! ibu luve u muahhh! eceh.


Dalam pada ibu malas malas nak masak tu tekak ibu takleh tahan dah teringin sangat nak makan mee vietnam feveret ibu. Pulak hari tu daging korban masih ada lagi kan? banyak jugak lam freezer tu. mak mertua ibu pon tahun ni ambik bhg jugak join korban tu yang dapat daging lebih siket...simpan n makan siket siket hehehe...tq mak mertua! :)




Mee Vietnam yang sudah diolah olah mengikut selera ibu.
sampailah sekarang ni kalau ibu buat mee ni kuah dia jer yang sama rasanya
begitu juga dengan sambal ijaunya...rasa sama warna ada tukar hehe
yang bezanya bahan bahan yang ibu letak dlm mee vietnam ni..
maksudnya apa yang ado jek lah kat dalam peti sejuk tu
tapi daun ketumbar, daun bawang, daging, mee van pho, limau nipis tu kira cam wajib ada lah
baru rasa dia tak lari jauh...sedapnyaaaaaaaaaa!!
ini selera ibu...mungkin tak sama ngan semua orang..
cam ni ayah tak gemar sangat...abis ayah tak gemar takkan ibu nak ikut pulak kan?
hahaha..


selfieeeeee....wefieeeee
nak jugak letak...hahaha
maklumlah teknologi dah maju kan? annn??
jadi kita gunakan ajerrr...hehe
ni gambar tak terang sebab dlm kereta kat tempat parking dlm Jusco Taman U
haaaaa....gitewww
tapi ibu tetap jugak nak posing ngan adam sebab adam sepoting
masa ni melaram baju kurung bagai sebab balik dari rumah orang kawin...
seronok gak eh melaram lelawa baju kurung fefeeling ayu gitew belajan dlm mall
next time pergi umah orang kawin lagi laaa...lepas tu boleh jalan jalan..
best! hehehehe



P/S : tak sabor nak cuti bejalan ke pantai mersing...percutian keluarga sempena cuti Deepavali. eh. tetiba.







kalau suka LIKE k... :D

6 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

fRaMe+LenSeS berkata... Reply To This Comment

lawa nya belog depa. pestime mai melawat ni.. :D

ishh makanan tu sedap toi nampak. :D

Zasillah Ariffin berkata... Reply To This Comment

@fRaMe LenSeS mekasih ye dah sudi dtg baca n komen skali kat blog kami ni hehe...mmg sedap. tak taulah tekak ni rasa sedap je..

Marsha~ berkata... Reply To This Comment

Mak aihhhh... sedap terlampau niiii

Nafira usof berkata... Reply To This Comment

terliur lah tengok mee vietnam tuh. makan panas2 mesti x cukup semangkuk tuh. sedapnyeeeee! laparrrr~

Zasillah Ariffin berkata... Reply To This Comment

@Marsha~ ha ah sedap :)

Zasillah Ariffin berkata... Reply To This Comment

@Nafira usof betul mama...tak cukup semangkok...pekat kaw kaw kuahnya hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...