Menu hari ni bubur daging pulak...



 photo bismillah_zpse3a79df3.gif


Salam petang semua....hari ni ibu apdet awal siket...ada benda nak dikongsi..taklah penting sangat tapi dah jadi rutin lak apdet entry menu setiap kali hehe. Hari ni ibu sama macam hari hari yang biasa..malassss jugak..tapi tak tahan lapo hahaha...Adam pulak merengek rengek lapo lapo nak makan...


Jadik ibu pon menawarkan Adam menu bubur daging, mandangkan daging ada kan? tu yang asik asik daging asik asik  daging. Siap request lagik dah siap masak Adam nak ibu suap Adam makan. Ha ahhhh laynkan jelah lah...kang tak layan cam kejam pulak ibu nih kikiki



Hah..tu diaaa...kenmain hah ibu tabor daun daunan berguguran
daun sop, daun bawang, daun ketumbar...
ni dah nak siap lah ni...cam serabai jek rupanya hah



bubur daging ibu..macam bubur lambuk lah jugak..
saja nak letak nama bubur daging lak hari nih...
lobak takder..tu yang tak kick hari ni...kentang pon takder
yang ada tomato, daging, bawang putih/besar, serbuk sup, kiub daging..
boleh lah..sedap jugak...dah lapo kan laju jek makan



hah...yang ini namanya menu ameeyaaa omey omeyyyy
geramnya tengok dak ni suka selfie hah
pandai tekan tekan sendiri...
sayang ameeyyaaa...


Dah kenyang makan tak tau nak buat apa kan? tengok TV lama lama boring pulak asik ulang ulang jek...tengok laptop tangan nak apdet blog jek..tapi ceritanya tak berapa nak haderr...nasib baik ada gambar gambar macam yang di atas nih. Ada jugak motif tuk apdet blog. Oh ye...hujung minggu ni ibu n keluarga akan bercuti ker Mersing. Dekat jek..dalam Johor jugak...dah lama nak bercuti ngan family kat tepi pantai...nanti ibu apdet k pasal percutian kami kat Mersing tu...uihhh tak sabar naa


P/S : cari homestay dah fully booked semua..terpaksa cari chalet..







kalau suka LIKE k... :D

6 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

fRaMe+LenSeS berkata... Reply To This Comment

ahahahhaa. mana satu dari berdua ni yang memilih lauk ni. hihihi. omei ja senyum. geget pipi sikit pelishh

Zasillah Ariffin berkata... Reply To This Comment

@fRaMe LenSeS tulah ibu dia yang pilih benarnya...kikiki

Hanis Azla berkata... Reply To This Comment

As-salam shiela..

lama juga akak tak ke sini he..he.. terima kasih ya sudi kembali singgah ke blg akak..

wah.. sedapnya bubur tu.. nmpk sedap sgt.. nyum2..

Nafira usof berkata... Reply To This Comment

Comelnyeeee Ameeya~ gerammm sgt tgk gambar dia senyum tuh.

mcm best jer menu ibu ameeya nih.. boleh cuba nanti.. tapi x de stok daging lah plak.. hehehehe

Zasillah Ariffin berkata... Reply To This Comment

@Hanis Azla Waalaikumsalam sis hanis azla...tulah lama kan kita tak berbalas komen macam ni? teringat dulu dulu..hihi

bubur macam ni anak2 shila suka la makan..

Zasillah Ariffin berkata... Reply To This Comment

@Nafira usof kena carik stok daging lah ni mama..memang kena buat tu kang kempunan nanti hehe

geram kan tgk muka dia tu..ngada. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...