BE Nuffnang bagi :) 2




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

✿ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ✿
Salam tengah hari semua...ha ni nak update pasal BE yang baru jer menerjah ke blog ibu nih. Lama dah BE tak terjah. Bukan sebab Nuffy ni lokek..sebab ibu ni yang malas update blog kan. Dulu setiap masa ada jer BE on ging kat dlm blog ni. Sebab dulu ibu rajin update. Hari hari mesti update, sekali bila dah jarang update tu yg makin kurang BE masuk.


Tapi masa ibu jarang update tu pon masiiihhhh jugak banyak BE lagi. Tulah kan, mengandungkan Ameera masa tu pembawakan budak kot. Terus tak minat ngan blog masa tu..malas sangat. Masa tu jangan kata update, edit blog pon ibu buat. Ramai jugak yang tempah edit blog ngan ibu. Sampai tak menang tangan nak edit blog masa tu. Ibu siapkan jugak tempahan yang dah berbayar masa tu sebab tak nak mengecewakan geng geng blog.


Skang ni dengan update, dengan edit semuanya masih bertangguh. Buat bila betul betul ada masa nak buat jek. Jom tengok BE apa yang ibu dapat heheeee...thanks Nuffnang, masih tetap baik hati nak bagi BE kat blog yang hidup segan mati tak mahu nih! 


haaaa...Alhamdulillah..ada 2 lagi yang masih on going tu tu tu...hehee
Visa ngan Tesco...
ok letew..buat semangat..kasi rajin siket otak ni perah idea nak update blog


Ibu ni dari mula mula dulu selalu update pasal anak3 ngan makan makan ngan jalan jalan jer...update lak mesti ada gambar, idea ibu hari hari tuk blog ni  mesti ambik gambar dulu. Pastu baru up story hehehe tu pasal dapat update hari hari. Ni kira taktik berkesan lah, ambik gambar lauk jadik entry..ambik gambar anak anak main pon jadik entry. ambik gambor itu jadik ambik gambor gini jadik..skang ni boleh start balik kot??


Okey lah dulu kali ni punya update...jap ibu belek folder nak tepek gambor apa gak ek??


haaaa...cth...
mug ni ibu dapat free jer..beli minyak hitam tuk keta ayah..
syntium petronas...dapat free mug3 comel ni 3 mug!!!!
dah comel cantik gilerrr...praktikal lak tuh!!
ibu ni dah lah suka minum nes panas...mmg best lah mug free ni
dah tu ada 3 kaler lak tuh...Orange! Black! Turqoise!!
 ibu suggest kat kawan kawan kalau nak servis kereta tu beli minyak hitam sendiri dulu siap siap..
pastu baru bawak gi kedai kereta suh diorang servis...tapi kalau boleh servis sendiri lagi bagus...muehehehe


P/S : nampak tak?? letak gambar mug pon boleh jadik modal nak bercerita? itulah TAKTIK! keh keh keh (dulu, kini dan selamanya)






kalau suka LIKE k... :D

Kami sayang ayah.. 4









بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
✿ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ✿




Salam malam semua...malam ni saja gatal rajin lak ibu nak update blog. Cerita yang dah agak basi tapi tak lah basi sangat. Barulah jugak....jom.


yeeesss...ni kek ada kena mengena ngan tajuk kat atas tu hehe
kek ni saja ibu beli tuk menghargai ayah selama ni
selama ni ayah jaga ibu ngan anak3
tetiba teringin nak bagi ayah hadiah kek
walaupun yang sebenar benarnya ayah tak makan sangat kek ni
ibu yang lebih lebih
hehehehe


tengok ayah tu makin sehat kan? makin tahun makin sehat nak cemana lagi? hehe terima kasih ayah selama ni dah menjaga ibu ngan anak3 dengan penuh kasih sayang  cukup makan pakai dan tempat tinggal. Syukur Alhamdulillah InshaaAllah. Ibu cuma mengharapkan semoga ayah terus diberikan kesihatan dan dipanjangkan umur oleh Allah SWT untuk terus menjaga ibu n  anak3. Amin yarabbal alamin.



comot tapi sedap..lagi sedap bila ibu tambahkan nutella masa ngap ngap sayot kan kek nih
hehehehe...satu hari satu slice..lama lama habis satu kek tu.
tiap kali order kek mesti nak perasa Choc Indulgence..
sampai ayah nak daftarkan ibu masuk kelas baking kek
haaaa nape gaknye ek? pengsan kot kalau 2 bulan sekali asik tempah kek jek hehe


yang ni cerita petang tadi..Alhamdulillah kat Pontian ni dah 3 hari hujan berturut turut
Syukur Ya Allah...Alhamdulillah.



ni semalam punya asam pedas ikan pari + sayur goreng
pon dah lama tak masukkan gambar lauk pauk kan??
sekali sekala masak asam pedas serba lengkap bahannya, cantek pulak kaler kuahnya
merah menyala...suka ibu. selalu kang masak daun kesom takdelah...bende takdelah...
kurang kick rasanya bila masak asam pedas takde daun kesom...kdg kdg jek takde hehe




ok..bye..nah senyum manja ibu berikan.
senyum selalu ye.
 nak out dah. 
semoga hari kita lebih bahagia dan diberkatiNYA. Amin yarabbal alamin.



P/S : ibu bahagia dengan kehidupan yang ibu ada pada masa ini, bersama orang yang tersayang, anak3 dan suami yang sangat memahami. semoga kita semua diberkatiNYA. Amin yarabbal alamin.
 
 


 
 


kalau suka LIKE k... :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...