Apa cerita....

 photo bismillah_zpse3a79df3.gif



Salam, selamat pagi semua...hari ni pagi ibu apdet...tak tau nak cakap pasal apa tapi masih nak apdet. Jomlah tengok menu..




Semalam ibu masak menu mee vitamin lagi
tapi ibu guna ayam jer tuk sup nya
selalu daging ngan tulang rusuk...sedap
tapi bila guna ayam kuahnya rasanya sama je...
mee pulak guna mee kuning..pun sedap jugak
sambal jer tak berubah...
berselera anak3 ibu makan...
Rasa mee vitamin nie cemana?
cemana ek nak cakap...nak kata bakso bukan rasa bakso
nak kata mee sup pun bukan sebab tak letak rempah sup pun...
beza rasa nya sebab resipi kuah mee ni letak sos ikan...
ibu suka makan vietnam beef noodle kat SR tu..
sedap sesuai sangat ngan selera ibu..
sejak tu ibu cari resipi kat tenet...
n ibu olah olah siket lah, sambal dia ikut selera ibu...
tak sama 100% cam kat SR tuh...hihi tapi nikmat memakan nya sama jer hihi
resipi sambal tu pun dapat kat tenet..
tapi tak tau nak credit link kat blog mana sebab dah lama n lupa ambik kat mana
sambal ijo...sedap betul bila dilawan ngan mee vitamin ibu nih...
sendiri masak, sendiri makan, sendiri puji...hihihi





ni lak bila si gayah rose dah pandai selfie..
pandai guna henpon skang bukan setakat pandai bukak cartoon kat youtube...
malah pandai bukak camera...tapi bila nak kecek kecek jer tangan dia gegor...
hihihihi...gayah gayah




Bukan setakat pandai berselfie...
malah pandai pula dia ber plesing...
ni gaya muslimah baru balik ngaji gitew...
memandangkan gayah ni mulut dia pandai sangat pot pet pot pet..
ibu ngan ayah decide masukkan kan aje dia ke kelas mengaji kat Al-Baghdadi...
sekali dengan abang abang dia..
ada bagusnya dia belajar mengaji ni walaupun dia belum mula sekolah Pasti pun lagi...
malas ibu nak cerita cemana dia mengaji hari pertama ikut cikgu dia...
adehhhh...gayah gayah




ini barang baik ini barang baikkk...
ha..mula dari raya haji hari tu kan muka ibu naik jerawat halus2 tu, sampai lah semalam, lama kan?
sampai semalam masih tak kurang kurang jerawatnya...selalu bila ibu kena jerawat halus tuh seminggu tu baiklah...ini makan berminggu minggu
naik risau ibu tengok jerawat tu cam melarat lak
macam macam ibu cuba pakai...tak jalan
susahnya hati...takut muka ibu penuh ngan jerawat halus tu...tak selesa rasanya
semalam ibu ajak gayah rose teman cari ubat jerawat kat watson
cari punya cari punya cari...ternampak lah barang ni kat rak tinggai satu jaa..
pastu remark as a "Hot Item" kat rak dia...
tinggai satuuu jaaa...
belek belek belek...ibu ambik lah try
pastu balik terus pakai...
letak jer kat tempat jerawat tu rasa panas2 gatal gituh...
adeiii....geram lak rasa nak garu je kat jerawat tapi kutahan...
pastu malam pakai lagi...dia tulis kat situ pakai dua kali jer..
tapi bila ibu tengok berkesan sangat...terus ibu taruk lagi...
lepas tu ibu stop lah...sebab..semalam ibu pakai..hari ni jerawat tu semua dah kering...
tak tumbuh lagi yang baru...Alhamdulillah InshaaAllah.
Dengan izinNYA, jerawat yang degil berminggu minggu kat muka ibu yang sangat dirisau risaukan sangat tu akhirnya kalah.
biasa bila ibu cuci, pastu pakai toner...jerawat halus tu hilang, kering...tapi keluar balik lepas tuh...tiap tiap hari macam tuh, pastu makin melarat lah kan...
kali nih dia kering, hapus, pupus, padan muka kau jerawat!
haaaaa....nampak tak betapa geramnya ibu kat jerawat halus tuh??
huhuhu...Alhamdulillah, akhirnya rezeki ibu..
barang ni tinggai satu jaa kat rak...taklah mahal sangat...
ibu jumpa jugak penawarnya.
hihihihi..nampak sangat tak pernah cuba produk OXY 5 ni kan?
jadi korang kalau ada jerawat baru nak tumbuh, jerawat yang hak degil tuh...pagi basuh tengah hari tumbuh balik...jerawat halus yang banyak setempat...gatal lak tuh...boleh lah cuba OXY 5 nih ya....
ibu baruuuu jer tau kesian...hihihi
(yang nih bukan review berbayar...ikhlas nak share testimoni)


P/S : Meeya dah bangun request nak air milo...ibu chow dulu k....daaaaaaaa






kalau suka LIKE k... :D

3 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

Gee Lion berkata... Reply To This Comment

Gegar2 gambarnya. Baru berjinak2 dgn selfie ye.. Hihi..
Rose dah ada bakat jadi model dah tu..

Absract Conference berkata... Reply To This Comment
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Zasillah Ariffin berkata... Reply To This Comment

@Gee Lion hihi yang sebenarnya dia dah lama tak dapat pegang henfon ibu...sekali dapat pegang dia selfie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...