Ikut ayah gi dinner...

 photo bismillah_zpse3a79df3.gif


Salam semua....malam ibu apdet hari ni...bosan sambil tunggu ayah balik dari surau ni baik ibu belek blog...kejap lagi kang dah nak masuk isyak...sempat lah nak apdet blog jap...





ni menu bila ibu tak ingat...
tapi rasa dia ibu tetap ingat sampai la ni
kah kah kah
sedap lah konon tuh...hihihi
tapi mmg seap kan sotong masak itam nih...
lagi makan ngan bubur...
fuh! menjilat jari...





ni ibu ngan anak3 ikut ayah gi dinner tempat kerja dia...
diorang buat event kat "Meletop Steamboat" tu jer...
bagus jugak ek...makan lah banyak mana..
jangan malu jangan segan...
sape malu sape segan...
dia lapor...
sekian. 



baru lepas Isyak...ingat sempat apdet...hihihi
oklah...yang ni kan ayah kena paw ngan ibu ngan anak3..
kan kitorang ikut ayah gi dinner kan...dalam dinner company kadang kan ada cabutan bertuah
jadi anak3 nampak hadiah diorang...adam lah paling eksaited sekali nak dapat hadiah konon
setiap kali no dicabut...org ambik hadiah...dia tepuk tangan bukan main lagi gembiranya
dengan harapan no ayah dia akan dicabut jugak
dan dia pun akan naik pentas tuk ambik hadiah...
kesian sangat kat adam...tak kira siapa naik ambik hadia semua dia tepuk tangan
dengan bersemangat dan senyum lebar...
sampailah hadiah yang lastuh no ayah dia tak jugak kena..
hadiah habis...cabutan habis..
barulah adam sedar dari mimpinya....kesian adam tak dapat hadiah...
dia tunduk pastuh dia mata merah...pastu air mata dia meleleh...
kesian sangat ibu tengok adam...
jadik besoknya ibu ayah plan...belikan mainan apa yang anak3 ni mahu...
pastuh kitorang buat cabutan bertuah sendiri kat rumah...
jadi bahagia lah kami anak beranak....
suka lah adam dapat hadiah cabutan bertuah dia tuh...
tapi ibu pun numpang sekali tuh ngape??...kikikiki
idea ibu kan...mesti lah kena ada share...wakakaka
ayah baik betul bulan ni ibu dapat henbeg sembonia...kulit lembu...
ayah yang pilih...sebab yang ibu pilih semua ayah tak berkenan...
cantik jugak bila dah pakai kan? kan?


nampak tu...kesian kan? :(




P/S : sambung lain kali.....




kalau suka LIKE k... :D

6 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

Gee Lion berkata... Reply To This Comment

alahai comelnya adam merajuk gitu.
takpe adam, dah besar nanti baru adam tahu erti sebenar cabutan bertuah..
hihi..
^_^

tapi untung juga tak dapatkan, kalau tak.. tak merasalah ibu nak pakai beg tangan baru.. heeee..

SJNathaniel berkata... Reply To This Comment

@Gee Lion


ibu..dap nyerr..
sunguh lama tak jenjalan blog

Eeiou _ berkata... Reply To This Comment

Sedapnyaaaaaa sotong tu ❤❤❤❤

Zasillah Ariffin berkata... Reply To This Comment

@Gee Lion
hehehe...dia tak faham konsep cabutan bertuah tu huhu

Zasillah Ariffin berkata... Reply To This Comment

@SJNathaniel sedap mummy...tulah lama tak nampak mummy komen kat blog ni :)

Zasillah Ariffin berkata... Reply To This Comment

@Eeiou _ sotong memang sedap kan? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...