sekian lama tak apdet blog............. 7

 photo bismillah_zpse3a79df3.gif


Salam semua...rindu kat semua...siapa? semua? hihihi...ibu memang suka syok sendiri, perasan blog ramai yang datang baca. Padahal nak apdet pon banyak lubang...kejap apdet kejap hilang. Kalau dah gitu gayanya siapa yang nak datang baca kan? huhuhuhu

Takpelah...ibu apdet jek, bila boring duduk duduk tu boleh je apdet blog. Gambar pon banyak nak masuk dalam blog ni, sebab dah lama sangat tak apdet...tapi ibu pilih pilih lah mana yang berkenan nak di masukkan lam blog ni..

Macam biasa...ibu nak masukkan gambar menu ibu...opsss...lupa, sekarang ni ibu dah masuk bulan yang ke 7 pregnant. Jadik menu ibu mestilah banyak...ngidam itu ngidam ini...asik nak makan benda manis je...buah manis, kuih manis, air manis...jangan kenakencing manis sudahlah mintak jauh..

Jom tengok menu ibu...
Tapi sebelum tu......

kelakar kan? kan?...
hahahahahahaha


cia cia ciaaaa......
ayah sayang ibu kan?
jadik apa ibu nak makan...kenalah bagi...
kang baby ngencesss....hihihihi
oklah...jom tengok menu...




haaaaa...kemain menu...menu ni tuk ayah yang tak sihat hari tu..
kesian dia...manjakan lah siket baby tua ibu ni
sekali sekala...huhuhu
menu bubur jer....lauk dia apa yang ada dlm fridge
lepas tu ibu masak lintang pukang...
sebab perut dah lapar sangat masa ni...


ni pon menu masa ayah tak sihat...
tapi kan....berselera jek ayah makan sungguh tak sihat tu
dia pantang dengar ibu buat menu sup kambing ni...
laju bangun gi dapur nak makan...
baby tua baby tua hahahahhaha


yang ni menu ibu ngidam
bukak pesbuk je nampak paru berlado...
bukak ig pon sama jugak...
siap video org masak paru berlado lagi
manalah ibu boleh tahan...
apa lagi...suh ayah cari paru...
malam malam ibu masak hihihihi


ni menu ibu jugak
tapi ibu masak apa yang ada dlm fridge jugak
mana yang paling cepat cair beku kan
huhuhu
ringkas jek
tapi ni menu ulang ulang makan...
semua orang pon suka
bubur + daging kambing masak kunyit..
muaahhhh....sedap sedap




yang ni ibu ngidam nak makan ikan masak singgang
senang kan menu ngidam ibu?
bukan susah sangat pon nak dapat...
masak sendiri je huhuhu
Alhamdulillah syukur nikmat.
dapat makan menu macam ni pon dah tersedap sangat dah pada ibu
tak yah pening pening...





okey...yang ni pun ngidam jugak..
selalu kalau nak makan laksa johor ni beli je kat kedai
nak buat bukan larat pon...tak reti sebenarnya
tapi disebabkan ibu ngandung nih...
lain macam teringin nak makan laksa buat sendiri pulak
bukan susah pon buat dia sebenarnya huhuhu
suka makan...feveret...tapi tak tau buat...
takleh jadik...sedap makan laksa homemade nih..
tapi nak 2 ke 3 kali buat barulah sedap kan
yang ni sedap jugak...
tapi nanti ibu nak buat lagi sampai jadik yang lagi sedap tuh...
huhuhuhu


Okeylah tu jek dulu menu yang ibu nak share...ada jek lagi menu lain tapi tak larat nak aplod banyak banyak gambar tuh...jenuh lah hai...kang panjang sangat pulak entry ni bukan ada yang tengok pon...huhu


last but not lease...
haaaaa bedung n barut baru tuk baby ibu...
semoga semuanya berjalan dengan lancar
dipermudahkan segalanya buat ibu n baby...
semoga kami selamat. Aamiin Yarabbal Alamiin.
nanti baru beli yang lain lain ye baby...
dah 5 tahun ibu tak mengandung...banyak barang baby yang dah lusuh n takde...
kenalah ibu ayah sediakan yang baru...
tak sabar nak pegang baby :)


P/S : sampai jumpa lagi :)



kalau suka LIKE k... :D

alhamdulillah syukur :) 3

 photo bismillah_zpse3a79df3.gif


Salam semua...hari ni buat apa? tak gi mana mana ke? hari ni suami ibu kerja lak...normal day ganti CNY kan...tapi cam boring jek bila ayah takde time cuti ni. Kalau dia ada mmg ibu tak duk rumah..nak jalan je tak kisah lah gi mana asal dapat naik keta duk dalam keta kan....hihihi

Okeylah...nih ibu nak aplod lagi gambar menu ibu...n gambar gambar lain cam biasa :)



dah lama ibu tak makan lontong..
teringin lak nak makan...



mee rebus pon lama dah ibu tak makan...


yang ni ibu masak...menu ni feveret...


menu nih paling win ikan pekasam tuh
ya ampuuunnnn...sedapnya ibu rasa
nikmat makan ngan nasi panas panas...
bertambah makan...tq jiran bagi rasa :)


Sekarang ni selera makan ibu dah mula nak bertambah...peknen pon dah nak masuk 5 bulan. Ada masa nak makan tu nak jam tu jugak. Sib baik dilayan hihihi....sekarang nih pon ibu dah duk terbayang roti nan cheese hari tu. Dah terasa nak makan lagi aduihai selera lahap ibu peknen nih kadang memang buruk naw naw...tak leh nak elak bukan dibuat buat. huhu



haaa....tahun ni gayah ibu dah start sekolah pasti untuk 5 tahun...
bagus masukkan awal setahun..
cepat siket dia boleh belajar...
dari dia duk rumah asik belajar membebel jek ngan ibu..
baik meeya gi belajar abc ngan alif ba ta sana...
huhuhuhu
masa nih lom dapat baju sekolah lagi...skang dah dapat...
hari hari melaram ngan baju jalan
tapi dia lagi semangat gi sekolah pakai baju sekolah pasti dia tuh...
siap ngan tudung comel!!



hujung minggu keluar...ayah bawak jalan jalan
pastu ibu dapat hadiah hujung tahun...
bahagia gitew hidup ibu....hahahaha
Alhamdulillah :)



telekung ni lama dah ibu idam idamkan
sebab selesa sangat bila dipakai
tak perlu pakai skop kepala lagi..
kemas jek...tq ayah...tq sayang... :)




yang ni lak bonus jugak nih...hihihi
Alhamdulillah syukur nikmat..
dikurniakan suami yang ingat kat isteri bila ada rezeki...
mekasih ya sayang :)


P/S ibu : Okeylah....habis gambar ibu stop entry...next time sambung lagi :)



kalau suka LIKE k... :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...